NYHETER

Nyhet 11 november 2021

Höjning av stipendiebeloppen för flickor 14 och pojkar 14

Stiftelsen har beslutat att höja stipendiebeloppet för flickor 14 och pojkar 14 till 75.000 kr vardera.
Det innebär att stipendiebeloppen fr.o.m. år 2022 blir följande:

Flickor 14: 75.000 kr
Pojkar 14: 75.000 kr
Flickor 16: 100.000 kr
Pojkar 16: 100.000 kr

Respektive vinnares klubbar: 10 000 kr

Pressmeddelande 21 maj 2021

Fair Play Tennisklubb gör sportslig storsatsning

Fair Play Tennisklubb lanserar en stor sportslig satsning med start hösten 2021. Cirka 5,6 miljoner kronor investeras i projektet under en treårig inledningsfas med fokus på Swedish Tennis Academy och nya internationella möjligheter för svensk elittennis. Fair Play TK presenterade nyligen den nya huvudpartnern System Verification och Ström & Gulliksson är sedan tidigare Swedish Tennis Academys största partner. Klubben kan nu stolt presentera Stefan Edbergs stiftelse som ytterligare en samarbetspartner till denna storsatsning. Tennislegendaren och den tidigare världsettan Stefan Edberg bildade efter sin framgångsrika karriär en stiftelse med det övergripande målet att hjälpa unga tennisspelare, främst i åldern 13-16 år, med deras utbildning till internationella tennisspelare. Nu kliver hans stiftelse in och stöttar satsningen i Malmö som riktar sig till spelare från hela Sverige. Stefan Edberg-stipendiaterna kommer naturligtvis ges möjlighet att vara med.

– Det är mycket positivt för svensk tennis att den här satsningen blir av och därför känns det både naturligt och roligt att vi går in i det här samarbetet. Satsningen är öppen för spelare från alla tennisklubbar i Sverige och vi hoppas nu att många tar möjligheten att delta i träningsverksamheten och följa med på de internationella tävlingsresorna, säger Stefan Edberg, styrelseordförande i Stefan Edbergs stiftelse.

I stiftelsens styrelse sitter även bland andra de forna Sverigeettorna Åsa Svensson och Sofia Arvidsson.

Möjlighet att tävla internationellt
Fair Play TK startar denna sportsliga satsning med ökade resurser så väl ekonomiskt som organisatoriskt för att skapa en förbättrad elitidrottsmiljö som ger motiverade tennisspelare möjligheten att nå hela vägen till toppen. Med satsningen vill klubben också utveckla fler unga talangfulla
spelare som ges möjlighet att tävla internationellt med stöttning på plats.

– Det värmer verkligen riktigt bra i tennishjärtat att vi som förening kan ta nästa steg i den sportsliga utvecklingen och ge många spelare en ännu bättre stöttning i deras satsningar. Jag vill också framföra ett stort tack till våra samarbetspartners som gör denna spännande satsning möjlig, säger Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK.

– Satsningen ligger helt i linje med svensk tennis framtidsstrategi, Game Change 2030 och vi hoppas genom vårt elitstöd kunna bli en aktiv medspelare, säger Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.

Två heltidstjänster i Swedish Tennis Academy
Tränarstyrkan i Swedish Tennis Academy kommer att utökas från en till två heltidstjänster, där den ena tränaren har fokus på spelarutveckling och den andre tränaren har fokus på internationella tävlingsresor. Utöver detta nyanställs en tränare som kommer att fokusera på att utveckla spelare i
de yngre åldrarna i klubbens tävlingsverksamhet. Med tonvikten på individuell träning och en helhetssyn på den personliga utvecklingen ska varje spelare få bästa möjliga förutsättningar för att nå toppen. Resurser som coacher, tränare, boende, fysiologer, idrottspsykologiska rådgivare på högsta nivå kommer att finnas till spelarnas förfogande. Målet på sikt är att ta fram framtida toppspelare i svensk tennis som tävlar på ATP/WTA-nivå. Klubben kommer att anlita extern expertis som tillsammans med klubbens ansvariga kontinuerligt kommer att utvärdera satsningen.

– Vi kommer att kunna erbjuda internationella tävlingsresor för spelarna, cirka 24 veckor per år, och vi kommer att ge våra yngre spelare en ännu bättre start på deras satsning, säger David Gustafsson, sportchef i Fair Play TK.

Fair Play TK är Sveriges största tennisklubb med cirka 3.000 medlemmar. Klubben, som blev bästa klubb på SM 2020, har en bred ungdomsverksamhet med cirka 1.650 elever i kontinuerlig träning. Fair Play äger System Verification Fair Play Stadion och driver Limhamn Tenniscenter. Klubben driver Swedish Tennis Academy, Malmö Tennisgymnasium och från och med hösten 2021 tennisen i Malmö Idrottsgrundskola.

För mer information kontakta

David Ekerot
Ansvarig för Swedish Tennis Academy
david.ekerot@swedishtennisacademy.se
0704-733 002

David Gustafsson
sportchef Fair Play Tennisklubb
david.gustafsson@fairplaytk.se
0734-24 55 74

www.fairplaytk.se